Home > Foto's > Weekend Potsdam

Weekend Potsdam

May 21st, 2018

Tijdens dit Pinkster weekend ben ik naar Potsdam geweest om daar rond te kijken. Ik was er wel eens door gereden op de terugweg van Berlijn, maar had er eigenlijk nog nooit goed rondgekeken.

Park Sanssouci

Op de dag van aankomst heb ik een rondje door de stad gelopen, waarbij de wandeling begon bij het Park Sanssouci. Dit is een zeer mooi groot park bij het bekende Schloss Sanssouci en het Neues Palais. Heb er veel gezien en de foto’s kun je hier bekijken.

Potsdam centrum en omgeving

Na het bezoek aan het Park Sanssouci heb ik het centrum van Potsdam bekeken. Het bijzondere is het Holländische viertel wat een wijk is in Potsdam waar de huizen zijn gebouwd in Hollandse stijl. Mocht je in Potdam zijn en zin hebben in poffertjes of pannekoeken, dan kan dat bij ‘Poffertjes en Pannekoeken‘ in de Mittelstrasse.

De volgende dag heb ik een ander deel van Potsdam bekeken en hierbij meer de parken buiten het centrum bekeken. Wat een bijzonder park is om rond te lopen is het Wissenschafpark ‘Albert Einstein’ waar o.a. de Einsteintoren is te zien.

Wil je zien wat ik ook heb gezien, bekijk dan de foto’s van Potsdam hier en van het Wissenschaftpark hier.

Rappbodetalsperre

De 3e en laatste dag van het weekend ging ik weer huiswaarts. Omdat ik op tijd uit Potsdam was vertrokken had ik nog tijd om onderweg langs de Rappbodetalsperre in de Harz te rijden. Een mooie attractie bij dit verder saaie stuwmeer is een lange kabelhangbrug.

De gemaakte foto’s kun je hier zien.

Categories: Foto's Tags: , ,
Comments are closed.